כלאים

השאלה: אהלן, ענייני כלאיים 1 . האם דיני כלאיים הם גם לשתילים או רק לזרעים ? 2.בערוגה קטנה בגינה, 2מ*20סמ רוצה לשתול כמה מיני ירקות ותבלין בסדר הבא בצל ירוק, פטרוזיליה( זרעים ) , כרוב, וסלק . מה המרחק הנדרש? 2.במשק ירקות לא גדול מאד, רגילים לשתול מינים שונים של ירקות ותבלינים בשורות באורכים שונים, פחות או יותר בין 6מ ל20מ . מה המרחקים הנדרשים לשתילה? סוגי הירקות לדוג חסה, כרוב סלק קולרבי כרובית ברוקולי פטרוזיליה בצל שעועית תאילנדית רוקט בוקצ'וי בזיליקום, בטטה, תרד, צנונית, מרווה, נענע, שומר, ארטישוק ועוד. 3.האם חממות נחשבות להפרדה לעניין כלאיים? תודה רבה..

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י' טבת תשע"ז 9:43

שלום וברכה !

1. כן. דין כלאים נוהג גם בשתילים וגם בזרעים.

2. המרחק הדרוש הוא טפח וחצי (15 ס"מ) בין מין למשנהו.

3. כל הירקות שאינם מתפשטים לצדדים , יש להרחיק טפח וחצי בין השורות. ירקות שמתפשטים לצדדים כגון בטטה ונענע יש להרחיק באופן כזה שלא יתערבבו במינים האחרים. לכן מומלץ לשתול גידולים אלו בשורות הקיצוניות ולהרחיק מרחק מספיק גדול מהמין הסמוך אליהם.

4. לגבי שאלתך בנושא החממה. לא מובן מהי שאלתך.

בהצלחה

מוטי שומרון