כלאים באדנית

השאלה: ערב טוב, אתמול זרעתי באדנית כוסברה ועירית ובאדנית השניה בזיליקום ופטרוזיליה. הזרעים נזרעו בנפרד בשני צידי באדנית, ללא מרחק גדול ביניהם. שאלותי: א. האם יש להוציא את הזרעים לפני שינבטו, או לחכות שינבטו ואז להפריד בין השתילים? ב. האם ניתן לעשות מחיצה באדנית ולגדל את השתילים? א"כ, מה גובהה של המחיצה? רוחב האדנית הוא כ 30 ס"מ. תודה רבה וחנוכה שמח.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט כסלו תשע"ט 9:27

שלום וברכה

המרחק בין כל סוג למשנהו צריך להיות טפח וחצי, כלומר כ 13 ס"מ. אם המרחק בין זרע לזרע קטן יותר, יש לעקור את אחד משני הסוגים מיד לאחר שינבטו. מותר לשתול את הצמחים שיעקרו במרחק המתאים.

במקרה זה מחיצה אינה מעשית כי גובהה צריך להיות 10 טפחים.

בברכת חג חנוכה שמח

מוטי שומרון