כלאים בהידרופוניקה

השאלה:

שלום וברכה. אני בונה מערכת הידרופוניקה בדגם שמופיע פא... https://www.aliexpress.com/i/32915016463.html אני מפריד כל אציץ כ15 ס''מ. האים יש חשש כלאיים ? תודה !

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ח סיון תשע"ט 9:37

ב"ה

שלום וברכה

במערכת המתוארת בקישור המצורף מדובר במספר צינורות מחוברים זה לזה, בתוך הצינורות עוברים המים וחומרי ההזנה. בצינור יש חורים ובכל חור ניתן לזרוע מין בפני עצמו.

במקרה זה מדובר בעציץ שאינו נקוב, שאיסורו בכלאי זרעים הוא מדרבנן (ראה רמב"ם כלאים א, ב).

ומכיוון שמדובר בעציץ אחד ארוך יש להרחיק בין המינים את ההרחקה הנדרשת, ודי בהרחקת 13 טפחים בין מין למין.