כלאים בחממה

השאלה: בחממה קטנה הידרופונית המיועדת ללמידה של תלמידים בביס יש אפשרות לשתול 4 צמחים שונים. מה המגבלות מבחינת כלאיים, אם ישנם? כל צמח נזרע בערוגה קטנה מאוד משלו אבל המצע של המים מתחת מחובר ואין כמעט מרחק בין הערגות הקטנות. גם הכיסוי משותף.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' אייר תשע"ז 8:39

שלום וברכה !

יש אמנם דעה שמחמירה בחממה להחשיב את כל הגידולים כאילו זרועים יחד, אולם למעשה הפוסקים אינם סוברים כך. לכן יש לשתול / לזרוע בכל ערוגה סוג אחד ולהרחיק בין הערוגות הקטנות מרחק של טפח וחצי בין ערוגה לערוגה (15 ס"מ).  העובדה שכל הצמחים חיים מאותם המים אינה משמעותית לענין.

בהצלחה

מוטי שומרון