כלאים בירקות ובעציצים

השאלה:

ראיתי באתר שיעורי הרחקה גדולים לעניין כלאיים בירקות משתרעים. שתלתי דלועים למיניהם ועגבניות, במרחקים קטנים יותר, ואני מקפיד לכוון את הצמחים שלא יתערבבו. האם יש בכך בעיה? (המרחק הקטן ביותר שיש בגינה הוא של כ40 ס"מ, בין העגבניות לפלפלים ובין הפלפלים למלונים) שאלה נוספת: ירקות בעציצים נקובים צריכים הרחקה כרגיל או שאפשר להצמיד את העציצים? מדובר על ירקות שהונבטו וגדלים כרגע בעציצים במרפסת לפני השתילה. אם הירקות שבגינה או הירקות שבמרפסת יתערבבו קצת בטעות, אצטרך לעקור? תודה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ח' סיון תש"פ 10:08

שלום וברכה !

אם תקפיד שהדלועים לא ישתרעו אלא יגדלו בהדלייה בשורה, אין צורך לעקור.

ירקות בעציצים נקובים צריכים הרחקה. אם העציצים אינם נקובים אין צורך בהרחקה ביניהם.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון