כלאים במגש זריעה

השאלה:

שלום רב, האם מותר לזרוע זרעים שונים במגש הנבטה אחד (מהסוג העשוי פלסטיק שחור או קלקר המחולק לכמאה תאים) כאשר מקפידים לא לערבב זרעים מסוגים שונים בתא אחד? האם מותר לזרוע זרעים שונים במנבטה ביתית העשויה קלקר, מכילה מצע הנבטה ומכוסה בניילון/זכוכית? האם מותר להכניס עציצים קטנים המכילים זרעים שונים (ללא ערבוב בתוך העציצים עצמם) לתוך מנבטה כזאת? תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז ניסן תשע"ז 14:56

בס"ד

שלום וברכת ד'

במאמרי באמונת עתיך גליון  54 עמ' 23 מופיע מאמר המתיר את שאלתך (עיי"ש, מופיע גם באוצר החכמה) שם מופיע ההתר לדין ששאלת. אם אין לך אוצר החכמה אנא שלח אלי מייל ואעביר אי"ה את המאמר למייל שלך.