כלאים בנענע ואורגנו

השאלה: שתלנו נענע ואורגנו במרחק המותר, לא כלאיים. העלים ואולי השורשים מתפשטים. האם לעמוד על המשמר ולא לתת להם להתקרב,זה לזה? לקצץ את הענפים כל פעם? איך נדע אם השורשים מתקרבים אחד לשני אם לא רואים? תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' חשון תשע"ט 14:04

שלום וברכה !

שאלתך טובה. הנענע נוטה להתפשטות רבה ומהירה  מעל ומתחת לפני הקרקע. כדי להינצל מבעיית הכלאים, אני מציע לקחת לוח עץ/ פלסטיק/ מתכת שגובהו כ-25 ס"מ ולהטמין אותו בעומק של 15 ס"מ בקרקע, בין הנענע לאורגנו לרוחב הערוגה. באופן זה תימנע התפשטות הנענע בקרקע, וגם תהיה חציצה בגובה של 10 ס"מ מעל הקרקע וניתן יהיה לגזום את הענפים שיתקרבו לאורגנו.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון