כלאים בפירות

השאלה: שלום וברכה. אני מגדל ירקות ופירות בגינה הפרטית, בעיקר לשם ההנאה והלימוד. ברצוני לשאול לגבי כלאי הרכבה: נניח שלקחתי שני פרטים של אותו פרי, לצורך הדוגמא - אבוקדו. האבוקדואים יכולים להיות מזנים שונים, ואין לי מידע לגבי אופן ומקור גידולם. הוצאתי את הזרעים, וגידלתי זריע מאבוקדו א' וזריע מאבוקדו ב'. השאלה היא - האם ניתן להרכיב אותם אחד על השני, עוד לפני שנראו בהם פירות? או שיש לחשוש לכלאיים, אם אחד מהם הופרה ע"י צמח שונה (עד כמה שהמרחק הגנטי מאפשר) ויצמיח פירות שונים. האם יש הבדל בדין בין משפחות של פירות? נגיד הדרים או גלעיניים שבהם יכולה להיות הפריה בין צמחים שנותנים פירות שונים. אשמח לקבל תשובה מפורטת הלכה למעשה, ואם זה לא מטריח, גם מקורות לפוסקים אחרונים שדנו בזה. תודה רבה וישר כח, דניאל עיני

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א שבט תש"פ 12:15

שלום וברכה

אתה שואל שאלה כללית. יש לדון בכל סוג ומין בנפרד.

לשאלתך לגבי שני זני האבוקדו, מותר להרכיבם זה עם זה. (יתכן שלא תהיה בכך כל תועלת).

בברכה

מוטי שומרון