כלאים בפירות

השאלה:

שלום רב, מספר שאלות: 1. שתלנו מיני זרעים של פירות בעציצים נפרדים. האם העציץ נחשב לחוצץ ביניהם לאיסור כלאיים או שגם ביניהם יש לשמור על מרחק? 2. בעציץ אחד שתלתי גלעין אבוקדו, וכעבור מספר ימים גיליתי שצמחו שם גם זרעים של ענבים, שכנראה היו באדמה ולא שמתי אליהם לב. הוצאתי את השתילים של הענבים והעברתי לעציץ אחר. האם עליי לזרוק את שניהם? או רק את האבוקדו? או רק את הענבים? 3. ישנם פירות החשודים כהכלאה (באיסור או היתר, אינני יודעת, קונה מהסופר) לדוגמא: נקטרינה, אגס. שתלנו את הזרעים בעציץ, ויצא שתיל. האם עליי לעקור, ולזרוק? 4. ישנו פרי חדש הנקרא תפוח אגס, האם מותר לשתול את זרעיו? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ב סיון תשע"ז 9:52

שלום וברכה

1. אין בעיה של כלאים בזריעה של זרעים של עצי פרי בעציצים נפרדים וגם בקרקע.

2. לגבי האבוקדו , את יכולה להמשיך ולגדלו.

3. את יכולה לגדל את הזרעים ואין בזה כל איסור.

4. הפרי המשווק כיום בשם "תפוח אגס" הוא מין של אגס ואינו כלאים.

הערה כללית : כאשר מגדלים עצי פרי מזרעים, במקרים רבים הפרי המתקבל הוא באיכות ירודה וההשקעה אינה כדאית.

בהצלחה

מוטי שומרון