כלאים בצמחי תבלין

השאלה: בס"ד שלום וברכה . שאלות בנושא כליים: - האם עשבי תבלין/ריח/תה . גם אסורים בכלאיים? - האם נענע שגדלה עצמאית בין השתילים צריך להוציא אותה ? - האם עשבי מאכל שלא נשתלו שצומחים עצמאית ( כמו רגילת הגינה ) צריך להוציא אותם ? - האם צריך לעשות הפרדה בין דולורית לדלעת ? תודה רבה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ז' סיון תשע"ט 15:04

שלום וברכה !

איסור כלאים קיים בין כל שני מיני תבלינים וירקות חד שנתיים או עשבוניים כמו נענע, ולכן אסור לשתול או לקיים נענע המעורבת עם צמחי תבלין חד שנתיים. צמחי תבלין מעוצים, רב שנתיים, כגון שיבה (לענה), רוזמרין, לוונדר אינם כלאים עם נענע, וכן אינם כלאים זה עם זה.

גם עשבי מאכל שגדלו מעצמם הם כלאים עם עשבי מאכל ממין אחר ויש לעוקרם. לאחר העקירה מותר לאכול אותם.

דלעת ודלורית נחשבים למין אחד ואינם כלאים זה בזה.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון