כלאים בצמחי תבלין שמגדלים אותם לנוי

השאלה: שלום וברכה, אדם קיבל ממקום עבודתו שי של אדנית ובה עשבי תיבול שונים (נענע ועוד). ראיתי שישנו מאמר של הרב הדן בשאלה האם יש איסור כלאיים באדנית שכזו ומסקנתו להחמיר (אמנם, ראיתי את המסקנה ללא עיון רציני במאמר). רציתי לשאול: אם אותו אדם אינו מתכוון להשתמש בצמחים אלו לתיבול וכל עניינו בהם הוא לנוי בלבד, האם יש משמעות לדבר? האם במינים אלו ישנו איסור כלאיים וכוונת הזורע/ המגדל אינה משנה כלל, או שמא אם כוונתו לנוי בלבד דינם כצמחי נוי שבהם אין איסור כלאיים? תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ב' סיון תש"פ 14:05

ב"ה

שלום וברכה

אכן גם אם שותלים צמחי מאכל למטרת נוי צריך לשתול לפי הכללים של איסור כלאים. יתירה מכך לדעת כמה מן הפוסקים גם צמחים שהם לנוי במהותם יש איסור כלאים אם דרך בני אדם לזרוע או לשתול מהם שדות שלמים. לכן למעשה אסור לקיים כלאים גם באדנית.

הדרך הפשוטה לשים בתוך האדנית שני עציצים קטנים ובכל עציץ לזרוע מין אחר, כך שזה עצמו נחשב כהפרדה לעניין כלאים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב