כלאים בתבלינים

השאלה: שלום רב אדנית שאינה נקובה כלל, ובה שתולים מינים שונים של אזוביים: זעתר, אורגנו, טימין. (בערבית רבים משמותיהם מכונים זעתר ולעתים בתוספת המגדירה את הזן או המין המסוים, והרבה מצוי שיכונו בסתמא "זעתר"; נדמה לי שזעתר הבר המצוי מכונה בספרות המדעית סיריאן אורגנו, כלומר אורגנו סורי). כמובן ניחוחם אופייני ודומה, וקשה להבחין ביניהם. בהנחה שיש לנהוג הרחקה (מדין כלאים דרבנן) טפח ומחצה בין שני מיני עשבי תבלין השתולים בעציץ שאינו נקוב, האם לדעתך מיני הצמחים שהזכרתי נחשבים לשני מינים כל עיקר? תודה רבה אברהם

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ו ניסן תשע"ו 11:13

שלום וברכה

המינים הם שונים, אולם אינם כלאים זה עם זה מפני שהם רב שנתיים ואינם נכללים בהגדרת "זרעים".

אורגנו = ORIGANUM.   אזובית מצויה = ORIGANUM syriacum

אזוב מצוי = Majorana syriaca , אזוב תרבותי = אזובית תרבותית = Majorana hortensis,

טימין = קורנית = CORIDOTHYMUS, בת קורנית = Thymus capitatus

בברכה

מוטי שומרון