כלאים וערלה

השאלה:

1.מה צריך להיות המרחק בין זרעים בשתילת ירקות מסוגים שונים? (עגבניות, מלפפונים, פלפל דומה) 2. מה צריך להיות המרחק בין נענע ללוליאזה ולמרווה? 3. מה צריך להיות המרחק בין עצי פרי(לא ענבים)? 4. המוכר במשתלה שקניתי ממנו עץ פרי עם גוש אדמה גדול אמר לי שהעץ בין 3 שנים ל3.5 הוא לא יודע במדוייק. האם ניתן לסמוך עליו ולהחשיב שנים אלו או שצריך לספור מעכשיו?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ג' סיון תש"פ 11:04

שלום וברכה

1.המרחק בין מינים שונים של ירקות שאינם מתפשטים (עגבניה, פלפל, בצל וכד') הוא טפח וחצי. המרחק בין מינים אלו לבין ירקות שמתפשטים על הקרקע כגון מלפפון, מלון, אבטיח, דלעת הוא 115 ס"מ. המרחק בין שני מינים שמתפשטים כגון הנ"ל הוא 215 ס"מ.

2. בין נענע , לואיזה ומרווה אין צורך להרחיק.

3. בין עצי פרי אין צורך להרחיק

4. אי אפשר לסמוך על המשתלה בחישוב שנות הערלה ויש למנות מחדש, אלא אם השתלן בקי גדול בהלכות אלו ויודע בדיוק את כל התנאים ההלכתיים הדרושים כדי להתחשב בשנים הקודמות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון