כלאים שגדלו בערוגה

השאלה: זרעתי עם הילדים בגן זרעי חיטה.את האדמה דישנו בקומפוסט מפינת החי שלנו,ומהקומפוסטר שבחצר הגן.לאחר זמן מה נבטו לנו מס' נבטים. אני מזהה בתוכם שתיל עגבניה, דלעת וחיטה. שאלתי:האם זה נחשב לכלאים? מה הדין בערוגות אלו? האם אפשר פשוט להעביר את השתילים לפי מינם לערוגות אחרות?? תודה רבה בשמי ובשם ילדי הגן

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט כסלו תשע"ו 9:53

כלאי זרעים  אסור לזרוע ולקיים אך מותר באכילה ובהנאה. לכן יש לעקור את המין השני ויכולים לשתול אותו במקום אחר,