כנות בתפוח

השאלה:

לרב שלום וברכה האם יש חשש של הרכבה לא כשרה בתפוח פינק לידי, ואם כן מהן הכנות הכשרות? מאד קשה לדעת מה הכנה כיוון שזה לא כתוב על התווית שעל העץ. האחראית על עצי הפרי במשתלה זו שאני רוכש בה (אגב, אשה דתיה), טוענת שהספק שלהם מביא את העצים ממשתלת חנני שיש לה הכשר. ואכן באתר של המשתלה כתוב שהם מפוקחים ע"י השתילים במצע מנותק מפוקחים ומאושרים ע"י המרכז לחקלאות ע"פ התורה מיסודו של הרב אפרתי. האם אכן יש הכשר למשתלה זו, והאם ניתן לסמוך על זה, כאשר זה עובר איזה ספק בדרך? על העצים לא כתוב משום מה שם המשתלה, איך אוכל לדעת שזה אכן מהם? בתודה משה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ד' אב תשע"ח 9:30

שלום וברכה !

בתפוח אין בד"כ בעיה של כלאים, כיון שעצי התפוח מורכבים על מינים שגם הם תפוח.

משתלת חנני אכן מפוקחת לענין ערלה, אך למיטב ידיעתי, לא בנושא כלאים. בשאלה דידן אין זה משמעותי, כיון שכפי שציינתי אין בד"כ חשש כלאים בתפוח.

לשאלתך, אין משמעות לספק ממנו הגיע העץ, הוא אינו קשור להרכבה שמתבצעת במשתלת חנני.

בהצלחה

מוטי שומרון