כנות ורוכבים

השאלה: שלום הרב. לפני כחודש שתלתי מספר עצים והבנתי שחלקם יכולים להיות בעייתים מצד איסור כלאיים, בררתי עם המשתלה והם אמרו לי מה ההרכבה של העצים. את הלימון הם מרכיבים על וולקה. את השזיף הם מרכיבים על מרבולן. ואת האגס על חבוש. ממה שהבנתי האגס הוא איסור גמור (ואצטרך לעקור) לגבי השיזף הבנתי שזו הרכבה מותרת... עיקר השאלה שלי היא לגבי הלימון, מה פוסקים לגבי הרכבה מהסוג הזה? וכן כמה אני יכול לסמוך על הנתונים שהמשתלה נתנה לי? תודה רבה לרב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה שבט תשע"ו 19:14

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. לימון וולקה - עדיף על ידי גוי, אם כבר נשתל אפשר להשאיר ולקיים.

ב. שזיף מרבולן - בסדר

ג. אגס חבוש - כלאים, אם אפשר לעקור ולהחליף עדיף.

שבת שלום