כרם ושעורה

השאלה:

לכבוד הרב שלום תודה רבה על התשובה המהירה לגבי הגפן והשעורים יש לי 2 שאלות נוספות: 1. כדי למנוע איסור כלאי הכרם וכדי שהגפן לא תקדש, השתדלתי לעקור כל מה שראיתי אבל יכול להיות שלא עקרתי הכל מהשורש,האם זה משמעותי? אם יצמח משהו ואני אעקור אותו מייד שאראה הגפן תוכל להיאסר? הנה תמונה: htts://drive.google.com/file/d/0B7TQUxhc_Ss_UEJ2U2VrRjBhbTJVUTlXcVUtLW15SVNMZ3Rz/view?pusp=sharing 2. אחרי שהבנתי עכשיו שגדלו פה שעורים ושיבולת שועל עקרתי אותם, ואני שואל את עצמי בעקבות כל זה. הרי לצערי בשנים שעברו אני לא זוכר אם גדלו ליד הגפן מיני תבואה מכיון שלא הייתה לי מודעות לדבר וגם איני יודע מה היה לפני שאני התחלתי לגור פה אם באמת השגיחו שלא יגדלו מינים האוסרים כלאי הכרם מחוסר ידיעה וגדלו או שלא גדלו כלל, ורציתי לשאול האם כשהגפן תוציא ענבים מותר לאכול אותם בגלל הספק הזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' ניסן תשע"ו 23:53

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. לפי מה שאתה כותב זה לא יאסר.

2. מכיוון שלא ידעת כלל, וכמו כן בד"כ אין שעורה כאשר הגפן מניבה, ועל כן אין כאן חשש של תוקד אש, ואפשר להשאיר את הגפן.