לפני שנים נטעו ע"י יהודי בגינה פרטית פומלית ואשכולית אדומה ולא היה ידוע לנו נושא הכלאיים בהדר. האם מותר לקיימם האם לעקור ? ומה עם עקירת עץ פרי?

השאלה:

לפני שנים נטעו ע"י יהודי בגינה פרטית פומלית ואשכולית אדומה ולא היה ידוע לנו נושא הכלאיים בהדר. האם מותר לקיימם האם לעקור ? ומה עם עקירת עץ פרי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב תמוז תשע"ט 9:58

שלום

 הואיל ויש בדבר ספק אם פירות הדר השונים נחשבים מין אחד או מספר מינים ולכן מספק ודאי לא נעקור את העץ

כמו כן יש דעות שלאחר שההרכבה התאחתה כבר נחשב בדבר עץ אחד ולכן לא נעקור את העץ

לכן למעשה: אין לעקור את העץ ונמותר לטפל ולקיים אותו