מה המרחק שצריך להיות בין סוגים שונים של ירקות לגבי כלאים? האם מספיק להעביר אחד מהצמחים למקום יותר רחוק?

השאלה:

ב"ה יש לנו גינת ירקות. א. מה המרחק שצריך להיות בין סוגים שונים של ירקות לגבי כלאים? ב. אם אני מוצא 2 סוגים של ירקות הגדלים קרוב מדאי אחד לשני, האם מספיק להעביר אחד מהצמחים למקום יותר רחוק?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג ניסן תשע"ו 11:27

שיעור ההרחקה בין המינים תלוי בגודל הזריעה . בין שתי שורות ירק יש להרחיק טפח וחצי (כ15 סמ'). אם נזרעו קרוב משיעור זה יש לעקור אחד מן המינים, אין הירקות נאסרים באכילה ומותר לזרוע אותו לאחר מכן במרחק הראוי.