מחיצה בין ירקות המתפשטים

השאלה:

שלום לכבודו בין 2 סוגי ירק מתפשטים האם מועילה מחיצה, אם כן באיזה אופן? ומה המרחק המינימלי בן 2 השתילים אחרי מחיצה? תודה מראש

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ה אדר ב תשע"ט 23:28

ב"ה

שלום וברכה

בתשובה לשאלתך, אכן גם בין שני ירקות המתפשטים מועילה מחיצה שאורכה המינימלי צריך להיות לכל הפחות ארבעה טפחים שזה לכל הפחות 32 ס"מ ויש מחמירים שארבעה טפחים הם 40 ס"מ. כמו כן גובה המחיצה צריך להיות עשרה טפחים, שזה לכל הפחות גובה של 80 ס"מ ויש מחמירים שהגובה צריך להיות 1.00 מטר.

כמובן, שאם השורות ארוכות מארבעה טפחים אז אורך המחיצה צריך להיות בהתאם, בכדי להפריד לגמרי בין שני המינים. כמובן שניתן לעשות מחיצה גמורה מדיקט בעובי מינימלי ובלבד שהיא תעמוד ברוח מצויה. אך גם ניתן לסמוך על מחיצה המסתמכת על דיני לבוד, דהיינו לעשות פסים דקים יציבים שהמרחק ביניהם יהיה פחות מ 24 ס"מ, ועד גובה עשרה טפחים שהוא 80 ס"מ או 1.00 מטר, כמבואר לעיל.

אלא מכיוון שמדובר במינים המתפשטים אסור שהמינים יעברו מתחת למחיצה, או אפילו שלא יחדרו בין החוטים שבאמצע המחיצה עד גובה עשרה טפחים, שאם לא כן המחיצה תתבטל מבחינה הלכתית. ולכן העצה לא להסתפק בחוטים בלבד, אלא לעשות גם יוטה או כל חומר שמונע חדירה של המינים מתחת המחיצה או באמצה של המחיצה. אולם אם המחיצה היא בסדר, לא צריך שום הרחקה בין שני המינים.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב