מינים המתפשטים

השאלה:

שלום וברכה! לגבי דיני כלאי ירקות. תלם שזרעו בו מלפפונים, דלעת רגילה ומלון כמה צריך להרחיק בין כל מין. (ישנה הרחקה של יותר מ12 ס"מ האם זה מספיק במינים כאלו?) במידה והתשובה שזה בעייתי האם יש חובה לעקור את כל המינים או רק חלק? (מדובר שהמינים כבר גדלו קצת) כמו כן האם ניתן עכשיו לשים מחיצה בין המינים וזה יעזור? מה גודל המחמיצה שצריך? תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ט אב תש"פ 14:50

בס"ד

שלום וברכה

כל המינים הללו הם לא דלעת יונית אבל הם מוגדרים מינים המתפשטים. ויש אומרים שבכל המינים צריך להרחיק אחד מהשני יותר מסתם הרחקה (טפח ומחצה) ויש אומרים שרק דלעת יונית היא מהמינים המתפשטים. ומכיוון שהדבר ספק, נראה שאפשר להגביה את העלים שלא יהיו אלו על אלו. או שיעשה מחיצה שהעלים לא יעברו אחד על השני, או שיטו את העלים לכיוונים אחרים שלא יהיו אלו על אלו.