משתלות עצי פרי

השאלה:

שלום, באיזה משתלות אני יכול לקנות עצי פרי ללא חשש הרכבה? איפה יש רשימה מפורטת של זה? משתלת שמואלי בשובה היא בסדר? תודה אהרון.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אב תש"פ 10:36

בס"ד

שלום וברכה

לגבי שתילי עצי פרי יש שתי בעיות. א. ערלה ב. כלאים. לגבי ערלה צריך לבקש משתלות שיש עליהם פקוח לעניין שנות ערלה. לגבי כלאים יש משתלה אחת שמפוקחת לעניין כלאים, והיא משתלת מרמלשטיין גני טל, שם יש אגף מפוקח גם לעניין ערלה וגם לעניין כלאים. אינני יודע על עוד משתלות שיש להם פקוח על כלאים.  כמו כן לעניין הרכבות יש עצים שלא צריכים אישור כלל, כגון: שבעת המינים, מנגו, אבוקדו, תפוח וכו' שהם מצד עצמם לא מקבלים הרכבות, על כן אם אתה במשתלה רגילה כדאי לברר מה הכנה ומה הרוכב ואז להתקשר למכון התורה והארץ ואז יבדקו האם יש חשש של הרכבה בעץ זה ומזקיק אישור מיוחד.