משתלות

השאלה: שלום לכבוד הרב. האם מותר לקנות שתילים ממשתלה רגילה? האם ישנן משתלות מפוקחות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג ניסן תשע"ז 12:12

בס"ד

שלום וברכת ד'

אני מבין שהכוונה היא לקנות שתילי עצי פרי.

יש שתי בעיות בשתילי עצי פרי. א. כלאים. ב. שנות העץ.

א. לגבי כלאים אין כיום משתלה מפוקחת על כך שלא עושים בה הרכבות אסורות. אמנם יש הרבה עצים שאין בהם איסורי כלאים (שבעת המינים, אבוקדו, תפוחים וכו') ואולם יש עצי פרי שיש בהם בעיות כלאים (אגס, פירות הדר וכו'). על כן בעצים שיש בהם בעיות כלאים יש לברר כנה ורוכב ולקבל אישור ממכון התורה והארץ האם יש בכך איסור כלאים (אפשר להתקשר בשעות הבוקר 086847325).

ב. לגבי שנות ערלה יש משתלות מפוקחות, אבל אלו בעיקר משתלות יצרניות (שבהם מייצרים את השתילים), אבל במשתלות מסחריות (שבהם מוכרים הרבה עצי פרי ונוי) שם הדבר קשה יותר לבדיקה. אבל אפשר למצוא משתלות מפוקחות לעניין שנות העץ.