נטיעת עץ שנקנה מגוי

השאלה:

שלום, 1. אני רוצה לשתול עץ לימון בגינה. האם אני יכול לרכוש את העץ מגוי ולשתול בעצמי? 2. ראיתי אצלכם באתר שיש רק משתלה אחת בכל הארץ שמוכרת לפרטיים ושומרת על עניין הכשרויות האם ישנם משתלות נוספות/גופים אחרים שנותנים פיקוח על משתלות נוספות מהם אני יכול לרכוש? בברכה ובתודה.

התשובה

|

שלום וברכה

1. בקנית עץ מגוי יש לחשוש לגבי כלאים, דבר שמצוי בלימון. לגבי ערלה, יש למנות מחדש.

2. אינני מכיר משתלות נוספות שמפוקחות בנושא ערלה וכלאים. בקרוב תהיינה בע"ה עוד משתלות בפיקוחנו.

בברכה

מוטי שומרון