ניסויים בכלאים

השאלה: שלום וברכה, אני סטודנט לחקלאות, ובאחד הניסויים לבדיקת השפעת חומרי הדברה שונים אנחנו נדרשים לזרוע בעציץ אחד בשורות צמודות מיני זרעים שונים (כדוגמת- בצל,מלון,חמניות , חיטה ועוד), על מנת לבחון באופן השוואתי את יכולת הנביטה שלהם כאשר מיושם עליהם באופן אחיד חומר הדברה. האם יש בזריעה שכזו המיועדת לניסוי בלבד, ונזרקת לאחר נביטת הזרעים, בעיה של כלאיים? תודה רבה, אורי איזנבך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג סיון תשע"ז 10:43

בס"ד

שלום וברכת ד'

נחלקו בשאלה זו החזו"א (סי' ה ס"ק טו ד"ה ומיהו) שהתיר זריעה להשחתה, ואולם דעת הגר"ש ישראלי זצ"ל (ארץ חמדה מ"א פי"ב עמ' כג) שהחמיר כיוון שרוצה את הזרע להשחתה. אבל נראה שכיוון שכל האיסור הוא מדרבנן אפשר ללכת בו לקולא ככל ספק בדרבנן. ויש להוסיף שאם אפשר שגוי יזרע זרעים אלו עדיף.