עץ שקד, כמדומני, שעליו מטפס גפן. האם יש איסור אכילת הפירות האם ישנו איסור הנאה כמו ישבה בצילם?

השאלה:

שלום, אני נמצא כעט בצימר. בחצר ישנו עץ שקד, כמדומני, שעליו מטפס גפן. האם יש  איסור אכילת הפירות האם ישנו איסור הנאה כמו ישבה בצילם?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' אלול תשע"ז 21:51

איסור כלאי אילן הוא רק הרכבה של שני מינים שונים, ואין כלל איסור בטיפוס הגפו על השקד,  כמו כן איסור כלאי הכרם הוא רק גפן בסמוך לזרעים או ירקות ואין איסור לשתול סמוך לגפן עץ אחר ולכן מעולם לא נאסרו ומותרים באכילה וכן מותר לשבת בצל העץ.