עקירת עצים מסופקים

השאלה: שלום וברכה הרב! לפני שנה שתלתי מס' עצים בגינה ורק היום נודע לי שיכולה להיות בעיה עם כמה עצים.. שקד- שתלתי והבנתי שיש בעיה של הרכבה [מה גם שהעץ קיבל מחלה שהורגת- סוג של פטרייה, העץ עצמו כמעט יבש כבר] - האם אפשר לעקור אותו? לגבי העצים הבאים ששתלתי - מה דינם? ספוטה שחורה, אנונה , קרמבולה, לימון וקלמנטינה... האם הם מורכבים באופן אסור וצריך לעקור? אם כן איך עוקרים באופן הטוב ביותר? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' תמוז תשע"ט 10:46

בסד

שלום וברכה

א. עצים ללא בעיה: ספוטה שחורה ולבנה. אנונה. קרמבולה

ב. לימון וקלמנטינה הם ספק מינו ואין צורך לעקור.

ג. שקד- כשהוא יבש ללא פירות אין בעיה לעקור. כשיש פירות, אפילו פחות מהמקובל, אין לעקור. אבל אפשר למכור לגוי שהוא יעקור עם גוש העפר ויעבירו למקום אחר ויגדל שם.

בברכת.התורה והארץ