פקוח במשתלה

השאלה: שלום הרב. תודה על התשובה מאתמול! אולי ישנה עוד אפשרות לברר.. כפי שידוע לי למשתלה בגמזו יש השגחה על ענייני כלאיים ושמיטה, אם אפנה לרב של המשתלה והוא יגיד שמהיכרותו עם בעל המשתלה אני יכול לסמוך על דבריו של בעל המשתלה זה יהיה בסדר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אדר ב תשע"ו 9:58

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יש השגחה זה דבר הטוב ביותר, שימסור לך את כל הפרטים שהוא כמשגיח יודע, ואז הדבר פשוט מאד. כדאי לשאול את המשגיח:

1. האם השתילים עומדים על הקרקע, פלסטיק או פלריג.

2. האם השתילים נתונים בשקיות פלסטיק או פלריג.

3. האם יש נקב בשקיות, ומה גודלו.

4. כמה זמן עומד השתיל על הקרקע, האם כל הג' שנים או חלק.

5. אם מדובר על אתרוגים, צריך לדעת מהו הרוכב ומה הכנה בפרוט השמות.

6. גם בהדרים ובנשירים יש לדעת שמות כנה ורוכב.

נא לבקש את הפרטים מהמשגיח שזה תפקידו לדעת את הפרטים הללו. משגיח שאיננו יודע פרטים אלו ושולח לבעל המשתלה יש לפקפק בטיב הפקוח שלו.

בהצלחה