צמחי תבלין

השאלה:

שלום רב, א) האם פטרוזיליה, עירית וטימין הם כלאים זה בזה? ב) אם כן, במקרה שגידלו אותם באדנית אחת, ניתן להפריד אותם לכמה עציצים, או לחילופין לשים חציצה באדנית, או שיש לעקרם? ג) האם קיימת רשימה מפורטת של כל הכלאים? תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד טבת תשע"ח 1:08

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. יש בהם כלאים מכיוון שהם נשמרים ומקפידים עליהם, והיותם תבלין לא פוטר אותם מכלאים (למרות שהיו שהעלו סברא שמא אין בתבלין כלאים). כמו כן למרות שהם רב שנתיים (מלבד הפטרוזיליה) כיוון שהם עשבוניים אנו מגדירים אותם כירק.  על כן אין לגדלם במקום אחד ללא הרחקה ראויה (12ס"מ). ב. ניתן להוציא אותם ולשמרם באדנית אחרת. ג) יש רשימה בספר הלכות הארץ שיצא מטעם מכון התורה והארץ .