דיני כלאיים בעיר אילת

השאלה:

אני מתגורר בעיר אילת. לפני שאפרוט את המקרה ברצוני לדעת: האם חלים דיני כלאיים בעיר אילת?

למקרה: בחצרי יש אדנית גדולה (אורך מטר וחצי רוחב 40 ס מ) בצידה האחד של האדנית שתלתי בזיליקום ולאחר כחודשיים שתלתי בצידה השני של האדנית זרעים של פלפל, לפני כשבוע הבחנתי שבצד שבו שתלתי את זירעי ה פילפל צמחו גם עלי בזיליקום וכן גם עלים שמזוהים כעגבנייה (כנראה משאריות של עגבנייה שנאכלה ונזרקה לשם) כמו כן עלי הבזיליקום התחילו לגדול לכל אורך האדנית כנראה מזרעים שהתפזרו ברוח. מה הדין במקרה כזה האם אני צריך לעקור אחד מהמינים? האם והאם מותר לי להמשיך ולגדלם להשקות ולטפל?

התשובה

הרב דוד אייגנר | תמוז תשע"ד

הרבנות הראשית פסקה שלמעשה נוהגים באילת כל דיני המצוות התלויות בארץ, וביניהן כמובן גם מצוות כלאים.

המינים שהזכרת הם כלאים אחד בשני, מה שאתה צריך לעשות הוא לוודא שיש לפחות טפח וחצי (13 ס"מ) בין מין למין, מה שנמצא בשטח קטן יותר עליך לעוקרו, מעבר לכך אין צורך בעקירה ואתה יכול להשאיר את שני המינים.

בברכת התורה והארץ,

דוד אייגנר