כלאיים וענייני גינה

השאלה:

מה הדין לגביי שתילה ונטיעה לפני השמיטה?
ממה שלמדתי, הכל מותר בימינו עד כ"ט אלול. אולם כעת נסתבר לי כי שתילת עצים חייבת להתבצע קודם ט"ו באב.
אודה לרב שיסביר לי את העניין ע"מ שלא אכשל.
ולגביי גפן ששתלתי- האם עלי לעוקרו? שכן הוא נשתל בכ"ב אב. (הגפן נקנה ממשתלה והיה בתוך עציץ עם אדמה).
תודה רבה ושבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. כל מה שנשתל עם גוש אין בעיה אפילו שנטע בכב אב, ואין צורך לעקור.
ב. אם השתיל שנקנה היה לו נקב למטה וכן עמד על קרקע, אפשר לשתול עד ראש השנה. אם לא עמד על קרקע (אלא על ניילון או פלסטיק או מתכת וכדו) אפשר רק עד כט אב (היום). .
ג. בעצי סרק הנמצאים בגוש אפשר לשתול עד ראש השנה. אם בלא גוש אפשר עד יד אלול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי