שיעור ההרחקה בין שורות של מיני ירקות מתפשטים ואינם נתפשטים

השאלה:

שלום, אני רוצה לשתול שורות של ירקות (קישואים, דלעת, מלפפון, אבטיח, מלון) שחלקם מתפשטים, שורה אחת של כל מין. רציתי לשאול מה צריך להיות שיעור ההרחקה בינים? האם יש הבדל בין ירקות שמתפשטים לירקות שאינם מתפשטים ? תודה מראש

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט ניסן תשע"ז 13:06

1. בין שורות ירק ממינים שונים יש להרחיק טפח וחצי (12 ס"מ) .

2. בין שורות של שתי מיני ירק ששניהם ממינים המתפשטים, יש להרחיק בנוסף לשיעור הרחקה זו, גם כן שתי אמות מכל מין (דהינו ארבע אמות ועוד טפח וחצי בין שתי מיני  הירקות המתפשטים, כ 2 מטר ו12 ס"מ)

3. בין מין מתפשט ומין ירק שלא מתפשט די בהרחקה של טפח וחצי.

המינים שציינת הם מינים מתפשטים , אך עגבניה פלפל הם מינים שאינם מתפשטים