שיעור הרחקה בשתילת מיני דלועים בעציצים

השאלה: שלום וברכה! לקראת שתילתירקות קיץ בגינתנו בירוחם,מה המרחק שצריך לשמור בשתילת דלועים-כגון מלפפון,במיכלים גבוהים נקובים הצמודים לאדמה? והאם כך במיכל בגובה של כ1.20 מ'? תודה רבה!

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' ניסן תש"פ 17:20

שלום

אם כל מין גדל בעציץ נפרד (אפילו בעציץ נקוב) הרי העציץ מהווה היכר  שגדל בנפרד ואין צורך להרחיק בין בעציצים.

ראה הלכות הארץ , הלכות כלאים פרק ו סע' ב.

אך אם אתה מגדל שני מיני דלועים בעציץ אחד , הואיל ויש כאן שני חינים של מינים המתפשטים,יש להרחיק ביניהם בנוסף לשיעור ההרחקה הרגיל שהוא טפח וחצי יש להרחיק עוד שתי אמות מכל מין דהינו יחד הרחקה של עוד ארבע אמות .

נראה לי שהמיכלים אינם כאילו גדולים כל כך ולכן יש לשתול בכל מיכל מין אחד ואז אין צורך בהרחקה כפי שביארנו.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי