שמור נחלים

השאלה: שבוע טוב במסגרת עבודתי אני מתעסק עם שיקום נחלים. חלק מעבודה זו כרוך בשיקום גדות הנחל ע"י זריעה. השאיפה היא כי הצמחייה הטבעית היא בסופו של דבר תשלוט בקרקע אך עד שזה יקרה אנו רוצים לזרוע מיני דגנים ותלתן. לאחר התייעצויות החלטנו לזרוע שילוב של שעורה ותלתן . הזריעה תתבצע על ידי ערבי כאשר יפזר שעורה ואחכ תלתן ובסוף יעבור עם מגרפה לכסות את הזרעים (כאשר הערבי שכיר של קבלן יהודי) האם יש בעיית כלאיים בזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' חשון תש"פ 10:52

בס"ד

שלום וברכה

זריעה על ידי ערבי לא מועלת כאשר הוא עושה לצורך ישראל ובשטחי ישראל, על כן אין לזרוע שעורה ותלתן ביחד, יש בזה כלאי זרעים. צריך למצוא פתרון אחר. אולי כדאי להתייעץ עם האגרו' מרדכי שומרון שיוכל להמליץ על צמחים נוספים.