שני מיני ירקות הגדלים בעציץ אחד

השאלה: למרות שלא שתלתי אותם ככה, גדלו לי בעציץ (מחורר) אחד פטרזיליה ושתיל פיפל, בעציץ השני צמח דלעת וצמח פילפל (כניראה מהקומפוסט שהיכנתי עוד בשנת שמיטה). נאמר לי שיש בזה בעית כילאים האסורה מן התורה ועלי להסיר את הדלעת ואת הפטרזיליה לעציץ אחר (אבל לא באותו עציץ). גם בגינה יש לי צמחי תבלין ותה שונים הגדלים אחד ליד השני ועכשיו אני חוששת שבזה אני עוברת על איסור כילאים. איך עלי לנהוג?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' תמוז תשע"ז 12:05

אין לגדל את שני מינים  (פרטוזליה ופלפל, וכן את הדלעת ופילפל) בעציץ אחד, ואף אם לא זרעת אלא גדלו מעליהם אין להמשיך לגדלם, אלא יש לעקור אחד מן המינים. אך אם ישנה הרחקה בין שני המינים בשיעור של טפח וחצי(כ15 ס"מ) מנקודת השתילה של כל מין ומין, הרי אין כאן איסור כלאים ומותר להמשיך לגדל אותם באותו עציץ.

כמו כן בגינה שגדלים מיני זרעים חד שנתיים יש להרחיק בין המינים , שיעור ההרחקה תלוי בסוג המינים הגדלים .