שתילת גדר חיה ממינים שונים

השאלה: בס"ד שלום רב, אני מעונין לשתול גדר חי מהדס או פיקוס או הדר ננסי (עדין לא החלטתי). מה המרחק שצריך לשמור בין נטיעה לנטיעה? ומה המרחק שצריך לשמור בנטיעה מעצי זית שקיימים בקו הגדר? חורף בריא

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג חשון תשע"ז 9:56

שלום

איסורי כלאי זרעים ודיני הרחקה בין המינים השונים, חלים רק על מיני זרעים ושתילים חד שנתיים . אך במינים רב שנתיים אין כלל איסור כלאי זרעים אלא רק דיני כלאי אילן שאסור להרכיב שני מינים יחד.

לכן אין שום בעיה לשתול מינים אלו שהם רב שנתיים בסמיכות ,וכן אין בעיה להסמיך אותם לעץ זית