שתילת ירקות בחווה חקלאית

השאלה:

אני עובדת בחווה חקלאית לימודית חינוכית. אנו שותלים כעת ירקות קיץ. מהו מרחק השתילה שצריך להיות בין מינים שונים? בנוסף, אנו זורעים במגשי הנבטה בחממה. האם אני יכולה לזרוע זרעים שונים באותו מגש, בשורות נפרדות וברווח בין השורות? תודה רבה הדסה אהרוני

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ב' ניסן תשע"ט 13:20

שלום וברכה !

יש להרחיק טפח וחצי  (14 ס"מ) בין שורה של מין אחד למין השני. אולם כאשר שותלים או זורעים מינים המתפשטים כגון : אבטיח, דלעת, מלון, מלפפון יש להרחיק מטר אחד בין המינים.

לגבי זריעה  במגשים יש להרחיק טפח וחצי בין מין למין באותו מגש.

בהצלחה

מוטי שומרון