שתילת מינים שונים בגינה מה ההרחקה הנצרכת

השאלה: בתוך גינה, איזו סוג הפרדה אני צריכה לשים בין שתילים/זרעים/בצלים בין שום לבצל לחסה, מנגולד, קייל, סלק או עלי סלק? האם אני צריכה להפריד בין סוגים שונים של קייל או סוגים שונים של חסות? תודה, שבוע טוב

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט תשרי תש"פ 15:50

שלום

1. איסור כלאי זרעים הוא בין שני מינים זרעים או ירקות חד שנתיים . ויש להרחיק בין המינים הרחקה הראויה

אם השתילה מכל מין שהזכרת היא מועטת ( שורות קטנות או בודדים) יש להרחיק טפח וחצי בין המינים (כ15 ס"מ)

אך אף אם ישנה הרחקה של טפח וחצי יש להקפיד שלא יהיו בסמיכות בתוך ערוגה אחת דהינו בשטח ששה על ששה טפחים (48 ס"מ על 48 ס"מ) יותר מחמש מינים שונים.

2. זנים שונים של חסה נחשבים מן אחד ואין צורך להרחיק ביניהם

כמו כן זנים שונים של קיל נחשבים מן אחד ואין צורך בהרחקה ביניהם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי