שתילת צמחים הצפיפות לבדוק השפעתם זה על זה

השאלה:

שלום אני מורה בחווה חקלאית. במסגרת זו אנחנו עושים עבודות חקר עם תלמידים שאלתי היא האם מותר לשתול 2 מיני צמחים באותו עציץ צפוף כדי לבדוק את ההשפעה שלהם זה על זה? וכן אותה שאלה לגבי זרעים? ומה לגבי שתילה של צמחים צפופים הנקראים " צמחים חברים" ? שאלה שניה אני מגדלת בערוגה קטנה בחצר הבית בצל ירוק פטרוזיליה וכוסברה וכן רוזמרין וצמחי תבלין אחרים . האם בכל פעם שאני קוטפת עלה או חופן קטן של עלים ומשתמשת בהם אני צריכה לעשות תרומות ומעשרות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ג' כסלו תשע"ו 9:50

שלום

1. איסור כלאי זרעים הוא גם אם אין מעוניינים באכילת הגידולים. ולכן אין לשתול שני מינים בלא הרחקה הראויה . ולעניינו ההרחקה צריכה להיות טפח וחצי שהוא 12 ס"מ בין נקודת הזריעה או השתילה של שני המינים.

2.  יש להפריש כל פעם שקוטפים מן הצמחים.