שתילת תפו"א ובטטה באדנית

השאלה: שלום וברכה! שאלתי לגבי כלאים: יש לי אדנית של 70 ס"מ על 30 ס"מ אני רוצה לשתול בה שני מינים תפוח אדמה ובטטה אפשר לקרבם קרוב לטפח וחצי ולהפריד בינהם על ידי מרצפת וכד? נוסף על כך האם יש בעיה שיגדל שיח דלעת או שאר ירקות בערוגה של עצי פרי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ח תשרי תש"פ 9:12

שלום

1. תופ"א ובטטה נחשבים שני מינים שונים (צורת הפרי וטעמה שונה זה מזה) ויש להרחיק טפח וחצי ביניהם.

ניתן לצמצם את ההרחקה ע"י היתר  'תלם' בינהם , דהיינו ליצור הגבהה או חפירה שעומקה טפח ורוחבה טפח (ואז צמצמת ששיעור ההרחקה יהיה טפח)

כמו כן ניתן לבנות מחיצה בין המינים שרוחבה ארבעה טפחים וגובה עשרה טפחים (מרצפת 40 על 80) ואזי אין צורך בהרחקה .

2. מותר לשתול ירק סמוך לאילן אך יש להזהר  להרחיק ג טפחים מהאילן ע"מ שלא יראה  שיש כאן הרכבה בשורשים (ש"ך יור"ד סי' רצה ס"ק ה)

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי