שתילת תפוח אדמה וגרגרי מש באדנית אחת.

השאלה: שלום, בני וחבריו שתלו תפוחי אדמה באדנית. לאחר זמן הוספנו לאדנית גם גרגרי מש (קטניה) מונבטים. האם יש בכך איסור כלאיים? כמו כן, יתכן שילדים אחרים שמו באדנית זרעים נוספים, מה יש לעשות במקרה זה? בברכה, טובה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' שבט תשע"ז 16:34

שלום

אסור לזרוע שני מיני של זרעים בסמיכות. אלא יש להרחיק ביניהם לפחות טפח וחצי (כ15 ס"מ). לכן אם אין הרחקה זו בין שני המינים יש להוציא אחד מהם. ואם יש את ההרחקה הרי אין כאן כלאי זרעים ומותר להמשיך לגדל.

אם אינו יודע אם יש עוד זרעים ממינים אחרים שנזרעו בלא הרחקה של טפח וחצי, אזי כל עוד שלא נבטו יכול להמשיך לגדל ולטפל באדנית אך ברגע שינבטו ויתברר שהם שתולים בסמיכות האסורה , יש לעקור אחד  מן המינים שלא יהיה כאן איסור כלאים.