תבלינים שהשתילים נשתלו במרווחים ראויים אך עקב צמיחתם גדלים אחד לתוך השני.האם צריך לדלל,לעקור או מותר להשאיר?

השאלה:

יש לי בגינת תבלינים שהשתילים נשתלו במרווחים ראויים אך עקב צמיחתם גדלים אחד לתוך השני.האם צריך לדלל,לעקור או שלהשאיר ככה זה מותר?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אדר ב תשע"ו 9:37

בס"ד

אם הערבוביה רק בעלים, אין הדבר נחשב כלאים הואיל שבנקודת הזריעה ישנה הרחקה הראויה, ומותר להשאיר כך. (רמב"ם הלכות כלאים פרק ג הלכה י"ד)

אך אם המרווחים הצטמצמו ע"י התפשטות שורשית , שהצמח השריש את עצמו והתקרב לחברו (כפי שקיים למשל בנענע), אזי יש לעקור את ההתפשטות ע"מ תשאר ההרחקה הראויה מנקודת הזריעה שבין שני המינים.