הפרשת חלה מדגנים מותפחים

השאלה:

במקום עבודתי התחילו לאחרונה לייצר דגני בוקר שעשויים ע"י התפחת דגנים (בלי מגע עם מים).
הבד"ץ הורה כל כשעה/שעה וחצי לפתוח שקית ולקחת חופן לשם הפרשת חלה. בנוסח שהם קבעו אומרים שההפרשה חלה רק על מה שכבר נארז וסודר במשטח.
ואני תמהתי מאוד, האם מוצר כזה שמעולם לא היה עיסת בצק חייב בחלה? וכן למה להפריש רק על מה שכבר נארז (ולא כל הסחורה שנמצאת במכלים לפני אריזה (כמו שמקובל בבצקים רגילים). חיפשתי התייחסות באינטרנט ולא מצאתי. (לדבר עם המשגיח כשרות אין זמן במהלך העבודה).
השאלה חשובה לי כי הרבה פעמים אני זה שמפריש חלה וחוסר הבהירות מקשה עלי לבצע זאת (במקרה זה יש בכך טרחה לא מעטה)
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין מספיק פרטים כיצד נעשה החטיף, האם נוצר מצב של עסה מסוימת אפילו בלא מים אלא במיץ וכדו', כיצד נוצר הדיבוק?
ב. בגלל שלא רוצים שההפרשה תחול על סחורה שבתנועה, על כן אומרים על כל הנארז במפעל, ושאר הסחורה תופרש בפעם הבאה כשהיא תהיה כבר ארוזה. צריך לראות את כל הנוסח כדי לבחון אותו הלכתית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי