אוכמניות בעציצים

השאלה:

קניתי שיחים של אוכמניות נותני פרי בני 3 בעציצים 10 ליטר. רוצה להעביר אותם לעציצים יותר גדולים כדי להמשיך גידולם בתוך עציצים. כייצד ניתן להעביר אותם כדי להמשיך ספירה לעיניין דין עורלה וחילול רביעית. העציצים מונחים על ריצפת בטון מכוסה בקרמיקה. ועל מה צריך לשים לב בקניית שיחים בוגרים בעציצים כדי לא להפסיד שנות גילם לענייני עורלה?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ז אייר תש"פ 9:20

שלום וברכה

יש להקפיד בזמן העתקת הצמחים לעציץ גדול יותר שגוש השורשים לא יתפורר כלל. כאשר הצמח מועבר בשלמותו ניתן להמשיך את מנין שנות הערלה. בכל מקרה יש לדעת שחיובו של צמח הגדל בעציץ מנותק מהקרקע, הוא מדרבנן.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון