אילו בעיות הלכתיות יש בקניית עץ פרי בן ארבע מגנן

השאלה: שלום רב. יש לנו גנן ערבי שמציע לנו עצי פרי. האם יש אישהיא בעיה הלכתית שצריך לחשוב עליה? האם אפשר לסמוך עליו שהם בני 4 שנים ומעלה? כמו כן, האם יש דרך שעליו להביאם כדי שלא נצטרך לספור מהתחלה? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ' אב תשע"ט 23:32

שלום

1. יש לבדוק שאין הם מורכבים בהרכבות אסורות מין על שאינו מינו.שאסור לנטוע עצים המורכבים באיסור.

2.  ע"מ להחשיב שנות העץ לעניין ערלה, צריך שיהיה פיקוח הלכתי (אישור רבנות הראשית לישראל) ולא מועיל אמירתו של הגנן . משום שאף שהעץ יכול להיות בוטנית בן ארבע אך הלכתית הוא לא נחשב נטוע (כגון שהיה גדל בעציץ לא נקוב או ע"ג משטחים מנתקים וכדומה) לכן יש למנות משעה שנוטע באדמה