אילן היוצא מן השורשים

השאלה:

חקלאים שהתחילו לשמור דיני ערלה שאלוני 2 שאלות ואשמח לתשובות כבודו וכך אוכל להסביר להם באריכות. תודה.

1- לפעמים מצוי בעצי תפוז שיוצאים ענפים חדשים משורשים של אילן זקן סמוך לגזעו ובמשך הזמן מתאחים הענפים עם גזע האילן והכל נראה כגזע אחד. האם פירות מענפים אלו חייבים בערלה? האם יש לפטור בגלל ששורש פטור פוטר?
2- לפעמים יש עצי פרי ונצר זר עולה משורשם [ולא מתאחד] ונותן פירות. מה הדין?
[לפעמים הנצר הזר מחליש את כוחו של האילן כנמסר לי מאגרונום]

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

1. אם הנצר יצא מתחת לפני האדמה יש לספור לו שנות ערלה חדשות. אפילו אם התאחד עם הישן, יש למנות לו שנות ערלה ואין כאן ביטול של ילדה בזקנה.
2. כנ"ל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי