אם קונים עץ ולא נוטעים אותו

השאלה:

שלום.
קניתי עץ לימון ועליו לימונים. העץ נראה כבר גבוה (כמטר) וגזעו עבה, ואני מעריך שהוא בן יותר מ 4 שנים. אין לי גינה, ואני משאיר את העץ בעציץ שבו הגיע. האם אני צריך למנות שנות ערלה מחדש אחרי שהבאתי אותו הביתה?
מה הדין אם אני מעביר אותו לעציץ גדול יותר (יחד עם האדמה שלו)?
בתודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם העציץ נשאר באותו מעמד שהיה במשתלה, דהיינו העציץ במשתלה היה על האדמה וכעת הוא על האדמה, א"כ לא השתנה דבר במעמד העץ, אבל אם נוצר שינוי כגון: במשתלה עמד על בטון, על יריעות פלסטיק או בלוקים וכעת עומד על האדמה יש למנות שנות ערלה חדשות. כך שתמיד צריך לדעת כמה זמן ואיך עמד השתיל במשתלה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי