בית בד ושאריות שמן ערלה

השאלה:

ברשותינו בית בד קטן המספק שרות לבעלי כמויות קטנות של זיתים(50-500 ק"ג), רוב האנשים אינם טורחים לקבל אישור ערלה על כמות קטנה, אנו מצידינו מתעניינים על מקור הזיתים,ומוודאים שהעצים בוגרים. שאלתנו : האם צריכים לחשוש לחזירים שגודלים גם אצל עצים בוגרים והאם יש לעשות הכשרה של המכונות כשאין ידוע אם היו חזירים. יצויין כי בין מגדל למגדל מועבר במערכת מים כדי שלא ישאר מהשמן במכונה, אולם בכל זאת נשארת כמות מזערית בדפנות הכלים, להערכתינו הרבה פחות מאחד למאתיים בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ב' כסלו תשע"ח 12:50

בס"ד

שלום וברכת ד'

בפנינו שני ספקות. א. האם יש ערלה בפירות כלל. ב. אם יש ערלה בזיתים כנראה בטלו במאתיים, וכמו כן אתם מעבירים מים כדי לשטוף את השמן הנותר ובכך אתם מראים שאינכם רוצים את השמן, על כן נראה שאין מקום לחוש ואפשר להמשיך לעבוד כך לכתחילה.