גוג'י ברי שחור

השאלה: ב"ה רציתי לשאול אני מגדל גוג'י ברי שחור (Black Goji Berry) וראיתי שכתבתם לגבי הגוגי ברי הרגיל האדום שהרב יצחק יוסף שליט"א פסק על סמך הרדב"ז לגבי שאין בו עורלה כי הוא מביא פרות בשנתו הראשונה מזריעה אני לא יודע תוך כמה זמן גוג'י ברי שחור מביא פרות כי שתלתי אותו שנה שעברה מאוחר כדי שהוא יביא בקיץ של שנה שעברה פרות(אם הוא יכול בשנתו הראשונה לא ידוע לי ) עכשיו יש לו פרות ואני צריך לדעת מה הדין אם מותר לי לאכול אותם או לא הצין שיש לו הבדלים עלים קטינים מאוד והוא קוצני? מצורף קישור: https://www.rareseeds.com/black-goji-berry-black-wolfberry-/ תודה בנימין

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט תמוז תשע"ט 9:04

שלום וברכה !

לא גידלתי את הזן השחור. גידלתי מזריעה את הזן האדום, ועל סמך הנתונים ששלחתי לרב יצחק יוסף הוא פסק להתיר כדעת הדרב"ז (שו"ת תקלא). לפי מה שמצאתי בספרות בעולם , הזן השחור דומה בתכונותיו לזן האדום.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון