גוג'י

השאלה: האם ג'וגי ברי הוא עץ או ירק? קניתי פירות טריים שמעצים שנשתלו בארץ,המגדל טוען שהיו אלו שתילים בני 3 שנים והוא חיכה שתגמר שנת השמיטה ורק אז שתל אותם. מה דין הפירות לגבי המצוות התלויות בארץ אם אכן הוא נחשב כפרי עץ ולא ירק.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | כ"ט תשרי תשע"ז 14:28

שלום וברכה !

הסוגיה עדין לא הוכרעה סופית. הצמח מניב פרי בתוך שנה מזריעתו, ולכן למי שמסתמך על נימוקו של הרדב"ז הוא יחשב כירק. מאידך הצמח מתקיים במשך שנים כעץ ולכן ניתן להגדירו כעץ החייב בערלה. המקרה מורכב מפני שהצמח מצמיח נצרים רבים בשנות גידולו ולכל אחד מהם יש למנות שנות  ערלה בנפרד, אלא אם מסירים אותם ומגדלים את הצמח / על גזע אחד (או מספר גזעים) שגילו ידוע.

בברכה

מוטי שומרון